Advies

Productontwikkeling

Voordat we de verpakking daadwerkelijk produceren gaat er eerst nog een heel proces aan vooraf. We zitten graag vanaf het begin samen met de klant aan tafel om een concept uit te werken dat aan alle eisen voldoet. Samen maken we keuzes met betrekking tot onder andere de constructie en het type karton. De kartonkeuze heeft namelijk veel invloed op zowel de verwerkbaarheid op uw inpakmachines, als op de uitstraling en bescherming van het product. Onze ervaren specialisten leggen graag uit welke producteigenschappen van de verschillende soorten karton het beste bij uw product en wensen passen. Om een goede indruk te krijgen van het eindresultaat maken we vooraf op onze CAD-CAM-afdeling modellen, eventueel met verschillende soorten karton. Wel zo handig.

Voorbeeld van een verpakking in ontwikkeling

Design

Naast een CAD-CAM-afdeling hebben we ook een DTP-afdeling in huis (Desktop Publishing). De DTP’ers controleren het aangeleverde artwork op juistheid en kunnen de ontwerpen opmaken en bewerken. Indien gewenst kunnen zij een representatieve kleurproef voor u maken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is erg belangrijk bij Koninklijke Drukkerij De Vries. Vouwkarton is bij uitstek een duurzaam en hernieuwbaar verpakkingsmateriaal, dat na gebruik wordt gerecycled en hierna in dezelfde industrie wordt hergebruikt. Ook adviseren wij brand owners over nieuwe ontwikkelingen om zo hun milieudoelstellingen te behalen. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de verpakkingen. Wij zijn dan ook constant bezig met innoveren. Zowel door toepassing van nieuwe materialen en kartonsoorten (bijvoorbeeld FSC® gecertificeerd karton of reeds gerecycled karton), maar ook door te besparen op gewicht (indien mogelijk), slimme constructies te gebruiken en efficiënt kleurgebruik.

Meer weten over hoe en waarom wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees hier onze MVO-verklaring.

Voedselveilige verpakkingen

Als een verpakking voedsel gaat bevatten, komen er zeer strenge regels om de hoek kijken. De voedselwetgeving schrijft namelijk voor dat een voedselverpakking moet voldoen aan onder andere de migratienormen. Dit betekent dat er geen migratie van bepaalde stoffen in het te verpakken product mag plaatsvinden. Daarom gebruiken we uitsluitend voedselveilige inkt en materialen. Laat voedselverpakkingen nu toevallig één van onze specialiteiten zijn. Ook hierin denken we dus graag met u mee. Neem gerust contact met ons op!